Bij echocentrum de Schoot ben je welkom voor alle echo’s tijdens je zwangerschap, zowel op verwijzing van je verloskundige (medische echo) als op je eigen verzoek (pretecho). Daarnaast doen we de controle-echo als je een spiraaltje hebt laten plaatsen.

Bij een echo sturen we geluidsgolven door je buik. Je organen en de baby weerkaatsen deze golven en de computer zet dat om in 2D of 3D beelden. De geluidsgolven zijn hoogfrequent, je kunt ze dus niet horen. Een echo is veilig voor je kindje. Er wordt geen straling gebruikt en de baby heeft geen last van het echo-apparaat.

Uitwendig of inwendig?

De meeste echo’s zijn uitwendig, op je blote buik. Je krijgt dan wat gel op je buik zodat de echoscopiste goede beelden kan maken. Vroege echo’s doen we soms inwendig, via de vagina. Dan komen we dichterbij de baarmoeder en kunnen we betere beelden maken. Beide soorten echo’s doen geen pijn en zijn veilig. Controle van je spiraaltje is altijd inwendig.

7-8 Vitaliteitsecho
10-11 Termijnecho
13 13 wk
15-17 Geslachtsecho
20 SEO
25-28 3D pretecho
30 Groei echo
32 Placentalocalisatie
34-36 Ligging
2D pretecho op ieder gewenst moment

Medische Echo's

zijn altijd op verwijzing van je verloskundige. Dit gaat onder meer om de termijnecho, de 13 en 20-wekenecho, de liggingsecho en echo’s bij bloedverlies.

Pretecho's

zijn echo’s op jouw verzoek. Een extra vroege echo, een geslachtsbepaling en een 2D of 3D echo gewoon ‘voor de leuk’ om het kindje in je buik extra vaak te bewonderen.

Spiraalcontrole

doen we als je een spiraaltje hebt laten plaatsen. We controleren dan met een inwendige echo of het spiraaltje op de juiste plek zit.

Echopakketten

zijn gunstig geprijsde combipakketten van meerdere pretecho’s. Bijvoorbeeld een pakket voor de vroege zwangerschap, of een uitgebreid 3D-pakket.

We maken onze echo’s met de Samsung HS70A, een modern echoapparaat wat prachtige beelden maakt in 2D en 3D/4D. Haarscherp, in hoge resolutie en realistische 3D. Zo mooi heb je je kindje nog nooit in beeld gehad.

De foto’s en filmpjes worden digitaal verzonden. En de mooiste foto’s printen we ter plekke uit.