Echocentrum de Schoot is een uniek centrum waar jij als zwangere niet alleen terecht kunt voor alle echo's, zowel medisch als pret, en versies, maar ook voor cursussen & wellness.

In 2007 hebben de (toen nog) vier verloskundigenpraktijken van Haarlem Aan het Spaarne, Bolwerk, Kleverpark en Haarlem-Noord echocentrum de Schoot opgericht. Het oprichten van dit echocentrum kwam voort uit de wens en visie om de best mogelijke eerstelijns zorg aan jou als zwangere te leveren, ook op het gebied van echoscopie en prenatale screening. Met de jaren heeft de echoscopie en prenatale screening zich ontwikkeld tot een vak apart en expertise die bij de Schoot door gecertificeerde, ervaren en dedicated echoscopisten gedaan wordt.

Als centrum heeft de Schoot zich verder ontwikkeld. We zijn begonnen met alleen de medische echo's en versies, daarna zijn er de pretecho's of echo's op eigen verzoek bij gekomen en vanaf 2017 de 3D/4D pretecho. En nu, bijna vijftien jaar later, is de Schoot uitgegroeid tot meer dan een echocentrum. Want naast de echo's willen we jou als zwangere meer bieden in de vorm van cursussen en wellness.

Als je voor één van die praktijken hebt gekozen kom je bij ons voor je echo’s. Maar ook als je bij een andere verloskundigenpraktijk zit, of onder controle staat van de gynaecoloog, ben je van harte welkom in ons echocentrum! Meer informatie over de samenwerkende praktijken lees je hier.