Met pretecho’s kun je jouw kindje extra vaak bewonderen in je buik. We maken prachtige 2D of 3D/4D beelden van je slapende, trappelende en duimende baby.

Pretecho’s kunnen zo vaak als jij wilt, ze zijn op je eigen verzoek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra vroege echo om te zien of het hartje klopt, voor een geslachtsecho of voor een mooie 3D/4D echo om te zien op wie jullie kindje het meeste lijkt. Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden en de kosten. Naast de foto's die je digitaal meekrijgt, krijg je ook een aantal zwart/wit foto's mee.

Soorten Pretecho's & Prijzen

De vitaliteitsecho is een vroege, inwendige echo tussen de 7 en 10 weken. Met deze echo kunnen we zien of er een hartje klopt en of de zwangerschap zich goed ontwikkelt. Dit kan een fijne geruststelling zijn als je daar onzeker over bent. En wie weet ontdekken we zelfs dat je een meerling verwacht. De vitaliteitsecho kan ook op verwijzing van je verloskundige worden gedaan als er een medische noodzaak is. In dat geval wordt de echo vergoed door je zorgverzekering.

Echo Wanneer Kosten
2D vitaliteitsecho (15 min) 7-10 weken €35

 

 

V&A Pretecho

Een pretecho is een echo waar het plezier van het kijken naar je ongeboren kindje centraal staat. Tijdens een pretecho krijg je de kans om rustig naar je kindje te kijken en maken we zoveel mogelijk mooie beelden van je kindje. Pretecho’s worden niet vergoed door je zorgverzekering en moet je zelf betalen.

Ja, dat mag. Helaas mag je op dit moment alleen je partner meenemen vanwege corona. Zodra het weer mogelijk is, zijn andere leden van de familie of vrienden natuurlijk van harte welkom.

Bij een 2D echo zie je het kindje in de bekende zwart-wit beelden. Je ziet eigenlijk een doorsnede van het kindje. Bij een 2D zie je alles aan de binnenkant waardoor je bijvoorbeeld alle orgaantjes ziet. 3D betekent drie dimensionaal. Dat betekent dat je 3 dimensies ziet, namelijk lengte, breedte en diepte. Bij een 3D echo wordt er extra diepte en kleur aan de 2D doorsnede toegevoegd. Bij 3D kijk je nergens doorheen maar om de baby heen. 3D beelden zijn stilstaande beelden zoals foto’s. 4D zijn bewegende 3D beelden. Een 4D echo wordt ook wel een “live 3D” genoemd. Ook al kies je voor 3D/4D echo, de 2D zwart-wit beelden zitten er altijd bij omdat we altijd het hartje laten horen en nog even alles van het kindje willen laten zien, dus niet alleen de buitenkant van je kindje.

Pretecho’s doen we al vanaf 7 weken om te kijken of er een kloppend hartje is, tot de dag van je bevalling als je dat leuk vindt. Een geslachtsecho kan vanaf 15 weken. De mooiste 3D-beelden kunnen we maken tussen 25 en 28 weken zwangerschap. Een pretecho kan zo vaak jij wilt.

Speciaal voor zwangeren die meerdere pretecho’s willen hebben we onze echopakketten. Dit zijn gunstig geprijsde pakketten waarmee je in één keer een reeks pretecho’s inplant. Bijvoorbeeld een ‘vroege zwangerschap of vitaliteits’-pakket om de eerste maanden van de zwangerschap goed te volgen. Alle echopakketten staan op deze pagina.

Een goede pretecho hangt af van verschillende factoren. Het gebeurt soms dat het kindje in een minder gunstige positie ligt of dat het kindje een handje voor zijn gezichtje houdt. Ook de hoeveelheid vruchtwater en de helderheid ervan, je eigen lichaamsbouw en de ligging van de placenta zijn van invloed. Mocht het helemaal niet lukken om je kleintje goed in beeld te krijgen kun je zonder extra kosten een andere keer terugkomen. Deze beslissing wordt op het moment zelf genomen door de echoscopiste.