Kom je bij ons voor een echo? We geven je graag enkele tips zodat je goed bent voorbereid op je afspraak.

 

Zorg voor een gevulde blaas. Drink voor de echo 1-2 glazen water. Als je blaas gevuld is kunnen we betere beelden maken.

Soms is een inwendige echo noodzakelijk. Dit is met name het geval bij vroege echo’s (tot 10 weken) en bij bloedverlies. Heb je hier moeite mee? Geef dit van tevoren aan.

Kom op tijd en neem contact op als je vertraagd bent. We nemen graag voldoende tijd voor je echo. Kom je later dan gepland? Dan bekijkt de echoscopiste of er voldoende tijd is of dat we een nieuwe afspraak maken.

Zelf filmen of fotograferen is niet toegestaan. Ook dat geeft afleiding voor de echoscopiste. Je krijgt van ons digitale en geprinte foto’s en bij 3D/4D echo’s ook bewegende beelden.

Zet je telefoon op stil. Dan worden jij en de echoscopiste niet afgeleid tijdens de echo.

 

Op dit moment mag alleen je partner mee. Dit is vanwege het coronavirus en om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Helaas betekent dit dat kinderen niet mee mogen.

Soms kunnen we niet alles goed zien op de echo.
We maken dan een nieuwe afspraak met je. Dat wordt vergoed door je verzekeraar of, bij een pretecho, door ons. De kwaliteit van het echobeeld (beeldvorming) wordt mede beïnvloed door de ligging van je kindje in de baarmoeder, de ligging van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater en de beweeglijkheid van je kindje. Ook de dikte van de buikwand heeft effect op kwaliteit van de beelden. Bij een hogere BMI is de beeldvorming over het algemeen meer beperkt.

Soms doen studenten hun stage bij ons. Zij voeren dan onder begeleiding van de echoscopiste het onderzoek uit. Wil je dit liever niet? Laat het ons gerust weten.